Skräplådor

Visst har väl de allra flesta en eller flera askar eller lådor i sitt hem där alla möjliga olika slags prylar hamnar; kvitton, nycklar, USB-minnen, reklampennor, öronproppar, batterier, ballonger etc....listan kan göras lång! Har själv rensat min skräplåda igår, och reflekterade över hur skönt det är att ha kommit en bit på väg. Men målet är egentligen att inte ha någon sån låda alls, och där är jag inte riktigt än! Jag tror generellt att man kan dra sig för att rensa just här, då lådan kanske inte tar upp så stor plats, och just för att det är prylar som man är osäker på om de fyller någon funktion (troligen inte, då dom hamnat här!) och vars ska man annars förvara sakerna? Men måste man ens ha kvar dem då? Min strategi i det här fallet är att rensa hårt, sätta de saker som egentligen ska vara nån annanstans på dess rätta plats, och att "samla in" hemmets småprylar, så att de bara finns just i denna lådan, då blir det ju iallafall samlat på ett och samma ställe. Sist men inte minst, att gå igenom lådan med jämna mellanrum (så länge den finns kvar) =) då åtminstone jag alltid tenderar att rensa ut fler grejer varje gång jag går igenom pryttlarna ett nytt varv.

Har ni någon skräplåda hemma, och stör ni er på den isåfall?

/A

Dålig Feng Shui

ger blommor som tynar, har vissna blad etc.

Dessa orkidéer varken tynar eller skrumpnar men vill inte blomma!

Den ena har så tung blomrosett att krukan snart välter...

Nu åker dom...
/B

Minimera mera!UTMANING!

Jag och A diskuterade och kom på att det ju inte spelar så stor roll om man t ex skriver att man rensat ut 50 böcker om det inte framkommer att man har 750 kvar!
Eller roll och roll...
Det är klart - någonstans ska man ju börja. Det är ju bättre att avyttra 50 än att behålla alla 800!Det kan ju inspirera människor att ta tag i och åtminstone b-ö-r-j-a rensa...

Men det här med att leva enkelt kanske tydliggörs mer om man istället berättar vad man har (kvar)...?

Därför tänkte jag denna fredag utmana er gällande något som kanske speciellt kvinnor (?) vurmar lite extra för nämligen ljuslyktor!

Visst är det mysigt att tända upp till helgen. Gärna i olika färger utplacerade lite varstans i lägenhet eller egnahem!
Sedan blir det vardagsmorgon. Då står de där lite grådammiga och på något underligt sätt har "stearinet" läckt ur metallkoppen.
Mycket pyssel för att iordningsställa dem igen.

Stearinet ska klösas ur (ta man en kniv kan det bli repor...)...ibland får man jätteont under naglarna. Sedan vill man diska (en del anv diskmaskin till detta...) och hej och hå vad sällsynt att färgen/ytbeläggningen sitter kvar!

Detta har man nu upplevt några år. Intresset har svalnat. Men visst är det mysigt med lyktorna...Själv har jag nu bara fem kvar.

Den som är på väggen stannar för gott. De andra riskerar bytas ut om ny "kärlek" skulle uppstå. För jag lovar mig själv att maxantalet ska förbli fem!

Hur många ljuslyktor har ni. Vad tänker ni om detta?Metallic-rosa från Sagaform.-Håll andan när du handdiskar dom. Vackert sken men...Gamla hederliga Iittala. Strikt elegans men kanske inget direkt mys-sken...Lätt att diska...Speciellt förtjust i denna. Inget mysigt men väl lite "pampigt" sken mot väggen. Vill ta bort det rosa "gruset" men är rädd att det ska bli för hett under termoljuset, Lätt att haka av och diska...


/B

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0