UT

med det bara!
 
* Lilla (nåja) hyllan (skänkes bort)
* STOR TUNG BOK  (R K)
* 2 frottémattor att stiga på när man badat. Nya och fina men mest i vägen    (R K)
* VHS-band - oöppnat
* Barn-DVD
 
Lite kläder åker ut i förrådet. nog så trånga. Måste få betänketid - viktnedgång annars åker de vidare.
Viktnedgång vore av godo inte bara för klädernas skull...
 
Nyss varit iväg med ett stort lass sorteringssopor. Finns tyvärr inte här där vi bor men inte alls långt att åka heller. Jag är mycket tacksam att få dumpa mitt skräp och att någon tar hand om det sedan.
 
Funderar varje gång hur man skulle kunna minska antalet "sopor". 
 
Mjölkförpackningar - försöka dricka kranvatten istället
Termoljusbehållare i aluminium - köpa blockljus...
 
Reklamutskick är närmast noll.Förutom NEJ TACK - INGEN REKLAM har jag mailat till ALLA som skickat adresserad reklam till oss. 
  Det är så lugnt och skönt och inga papper som man måste bära till miljöstationen...
 
Kampen...utvecklingen...fortsätter
 
Fortsatt trevlig helg!
/B

Barnrummet

Ett ständigt stökigt rum här hemma är barnrummet - två små busfrön som delar rum måste ju självklart få vara lite stökigt och livfullt -men det finns ju lite knep som gör att det känns mer ordnat - och roligare att leka i.

1. Ett tema. I barnens rum är det djur-djungeldjur kan man säga. De flesta tavlor är med djur, även lampan och mattan. Jag uppskattar färgglatt i ett barnrum, men det får inte bli totalt kaos (tycker jag) då barnen även ska kunna koppla av och vila där.

2. Väggarna: min favorit är att använda väggarna som inredningsfokus, har man små barn får man sätta tavlor och dylikt nog högt så att de inte dras ner. Jag hade tänkt mig en dekoration med stickers, självhäftande stora nallebjörnar, men då de bara finns i PVC fick jag nöja mig med tavlor istället. Vi har en vägg med nalletavlor från samma serie, en vägg med djungeldjur och en vägg med Nalle Puh, tycker att det blir lite busigt men ändå lite samordnat. Utöver det har vi två större bilder med målade djur. Nästa sak att få upp är ett syskonfoto i förstoring.

3. En bänk med förvaring. Under den är det infällt tre små lådor för mindre leksaker, två fack för böcker och tidningar, och ovanpå är det en yta att leka/pyssla på.

4. Ett hörn är avdelat som myshörna, med liten madrass, kuddar, gosedjur och en golvlåda i kartong/textil med barnböcker.

5. Nästa inköp om jag hittar på loppis blir en tallrikshylla av äldre modell, den tänker jag sätta lågt och ha böcker i med framsidan framåt så att det inbjuder till läsning. Hade jag varit händig hade jag fixat det själv, men det är jag inte....än iaf! =)

6. Ett lek-kök är jag också på jakt efter, begagnat och lite större än en vanlig liten barnspis i trä.

7. B har sytt en gardin till barnrummet, med matchande kuddar i sängen, vilket också bidrar till en mer sammanhållen känsla.

8. Jag roterar också bland barnens leksaker, har alltid en-till-två leksakslådor i förrådet, så blir det nästan som nya leksaker när de gamla kommer fram igen =)

Vilka är Era bästa tips för barnrummet?

/A

Make it F*A*B!!!

"Jättetåkigt" var ett ord, myntat av barnbarnet som genast fick en ny betydelse för mig.
 
Nu applicerar jag det på mycket!
Jättetåkigt vill man ju inte ha...jättetåkigt vill inte JAG ha..!
 
Allt som jag själv kan påverka kommer jag från och med nu försöka göra FABOULUS!!!
 
Tänker börja med barnbarnens "lekhörna" - för den är definitivt jättetåkig och inte alls passande små kreativa energi-knippen pigga på lek!
 
Såhär ser den ut nu. Efter utrensning av jättetåkiga leksaker och böcker...Kanske kommer den inte att finnas på samma ställe ens...eftersom "glåmet" uppstod där...
Bild. Helt OK och behändigt kanske - men FAB...no way!
Återkommer med en mer fantastisk "hörna" längre fram...
 
/B
 
 
 
 
 

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0