Förenkla - och få mer tid över till annat!

Har beställt den här boken...och hoppas att den kan ge lite nya kickar till både mig och A. Har köpt den som pocket för 38:- plus 10:- i frakt.


Det finns ju faktiskt en hel del man kan göra för att förenkla sitt liv.
Inte bara detta med att minimera sina ägodelar.
Utan också hur man använder tiden...hur man förenklar sin ekonomi. Hur man vårdar sina relationer och sist men absolut inte minst SIN HÄLSA!/B

Köksprylar uppgradering 1.0

    För några veckor sedan genomförde jag en stor plast-utrensning i hemmet. Men speciellt i köket finns det fortfarande lite plast kvar. Har nu införskaffat lite nya köksgrejer att byta ut de gamla grejorna med.

1. Skärbräda i ekologiskt bokträ: istället för plastskärbrädor, behåller dock en gammal i plast till kyckling som jag kör i diskmaskin efter användning.

2. Vispbunke i rostfritt stål - ersätter bunkar i plast, det är visserligen plast nr. 5 (polypropylen) men åker ändå.

3. Durkslag i rostfritt stål - ersätter vitt durkslag i plast. Dessa belastas ju onekligen om man häller t.ex kokande pastavatten över plasten.

4. Fyra stycken små glasskålar att äta t.ex yoghurt i. Här får 2 keramikskålar gå till återvinningen då de har starka färger och guldfärgad kant.

Nästa projekt blir att hitta matlådor i annat material än plast. Har ej hittat något i affärer, så jag ska ta en runda på återvinningen vid tillfälle. Ni bloggläsare har ju tidigare tipsat om plåt och glas, så får se om jag hittar något bra. Här hemma förvarar vi alltid det som blir kvar av middagen i porslin i kylen, så det blir bara den som jobbar som måste ta en plastlåda - men även denne borde ju få ett bättre alternativ. =)

Tidigare använde vi vaxduk över köksbordet, lätt att torka av, men då den gått sönder och jag skulle köpa en ny, fick jag höra på en av affärerna jag besökte att de inte sålde vaxdukar längre, då de hade innehållit för höga halter av PVC. Så hädanefter kör vi utan vaxduk, men dyker det upp en bra ekologisk variant, så =)


Trevlig måndag på Er!
/A

"Frida i vårstädningen I"

Skurar diskbänksplåt och hoar. Noga runt kran och bakom där det samlas som mest. Försöker vara Mindful och inte ila vidare i tanken p g a det monotona i att ihärdigt gnugga fram- och tillbaka.

Diskar (!) diskstället. På min förrförra arbetsplats träffade jag en gång en rysk kvinna som helt sonika placerade diskstället i diskmaskin. Jag blev helt imponerad av detta kraftfulla tilltag!
Hade i ärlighetens namn inte ens tänkt tanken att man behövde rengöra ett diskställ - fast jag tycker (bl a genom min utbildning...) att jag fattat att det mesta omkring oss kan samla på sig både damm och smuts.

Nu var det diskstället helt igenom av plast.

Mitt är av plastöverdragen "tråd"...och hamnar i diskhon...


Tagit ner "Give me the coffee..."-skylten för att placera den på ett mindre "utsatt" ställe. Den åkte upp på kaklet bara för att jag fort ville ha upp den -  visste med mig redan då att det inte var någon bra plats.

På diskbänk och kakel kommer ständigt stänk så det mest bekväma är ju att ha det så avskalat som möjligt...


God morgon!

/B


 

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0