Lite "ut"...

UT: en rullborste som som "tappat piggar"  och gör ont vi borstning. 

       5-liters bunke i....PLAST!

       Verktygslåda i plast

       Synålar (behöver inte 35 st...)
        
       större plastsked 7:a i återvinningstriangeln (UNDVIK, UNDVIK!)

       plastvisp 7:a i återvinningstriangeln (UNDVIK, UNDVIK!)

       stekspade 7:a i återvinningstriangeln...

/B

Måndagens lunch och middag

Vi försöker ju göra vardagsmaten lite nyttigare här hemma, och idag lyckades vi riktigt bra. Dagens lunch blev en variant på köttfärssås, men istället för tomatkross kryddade jag med soja (med låg salthalt), tomatpuré och havregrädde samt använde den grova sidan av rivjärnet och rev ner en bit lök, en selleristjälk och en halv zucchini. 2,5-åringen som ibland bemöter grönsaker med viss skepsis åt på med stor aptit utan att märka "nyttigheterna". Även fullkornsmakaronerna slank ner utan vidare =)
Till middag lagade mannen en variant på fiskpinnar,  han använde pangasius-filéer som han panerade med bland annat sesamfrön och bovetemjöl, till det kokt potatis och remouladsås (yoghurt, majonäs, smörgåsgurka, kapris och kryddor). Blev riktigt smaskigt!
/A

Plastic

Jag försöker generellt sett undvika plast i möjligaste mån, till exempel i leksaker, redskap till matlagning etc. Dock har jag en del plastartiklar hemma eftersom att det ÄR ju ett praktiskt material, lätt att diska av osv. Idag har jag dock gjort en utrensning av plast i hemmet, efter att ha läst respektive sett följande: först läste jag om märkning av plaster, i den lilla återvinnings-triangeln som finns på plastartiklar finns det även en siffra i mitten. Beroende på vad det är för slags siffra avgör det vad plasten innehåller samt om den får användas för matvaror, upphettning och liknande eller om det då kan läcka ut ämnen osv. När min man på kvällen står och vispar maräng i en plastskål ser han plötsligt att det ligger små plastbitar i smeten, som har släppt från bunken. I en bunke som är avsedd för just bakning! Nu ska antalet plast-prylar minimeras ytterligare!
Nu vill jag ha tips av Er läsare, har ni något förslag på vad man kan använda istället för matlådor av plast som tål frysning? De behöver ju inte tåla micro då man kan sätta över på en tallrik innan man ska värma maten. Jag vill också ha förslag på bunkar eller liknande som ej är av plast som tål bakning/vispning.
/A

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0