Måndagens lunch och middag

Vi försöker ju göra vardagsmaten lite nyttigare här hemma, och idag lyckades vi riktigt bra. Dagens lunch blev en variant på köttfärssås, men istället för tomatkross kryddade jag med soja (med låg salthalt), tomatpuré och havregrädde samt använde den grova sidan av rivjärnet och rev ner en bit lök, en selleristjälk och en halv zucchini. 2,5-åringen som ibland bemöter grönsaker med viss skepsis åt på med stor aptit utan att märka "nyttigheterna". Även fullkornsmakaronerna slank ner utan vidare =)
Till middag lagade mannen en variant på fiskpinnar,  han använde pangasius-filéer som han panerade med bland annat sesamfrön och bovetemjöl, till det kokt potatis och remouladsås (yoghurt, majonäs, smörgåsgurka, kapris och kryddor). Blev riktigt smaskigt!
/A
Emmi
2012-01-31 @ 22:10:04
URL: http://blau-auge.blogspot.com/

Smarrigt! Panerad fisk med hammagjord remouladsås är en stående maträtt hos oss - nyttigt och så gott!

Admin
2012-02-04 @ 14:03:34
URL: http://mindreprylar.blogg.se/

Ja! Och skönt att veta vad den innehåller, man behöver ju inte en massa konserveringsmedel och liknande när man tillagar och äter den direkt.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0