Julens alla måsten...

Känner väl de flesta till...
 
Ser till min glad-förfäran (för detta kommer jag att kunna stå emot..) att det tillkommit massor av onödiga prylar...
 
JULTVÅLAR -med pepparkaks-, polkagris- eller apelsin/kaneldoft (!)
 
PÅSLAKAN med tomtemotiv...
 
 
RENSNINGEN FORTSÄTTER... även om dokumentationen är bristfällig...
 
UT:
1 par långkalsonger (har inte använts på åratal...)
1 urblekt underlakan
1 ej uppackad VHS-band - vi spelar aldrig in något...Till R K
1 keramik-tomte
1 tunika
1 vindbyxa
1 fönsterlampa
1 "vattenflaska"
1 timglas
1 adventsstjärna av trä
1/4 kasse återställda prylar (2 små keramik-snögubbar, en INKA-mössa mm)
 
DU DÄR som känner att det packar sig i lådor och skåp, byråar och förråd. Börja idag! Ta något i alla fall! Nästa gång tar ni något mer.
FINA SAKER som ni egentligen inte vill göra er av med - skänk till Second Hand - någon annan blir glad när han/hon får köpa prylen/klädesplagget för en liten peng!
DU kommer att bli glad eftersom 1. Du gjort något gott! 2. Fått mer utrymme, möjlighet att få ordning, översikt.
 
Kanske känns det också befriande att bli av med de trånga dyra jeansen som du ändå aldrig kommer att "komma i". Du kommer att må bättre och kanske acceptera din nya något större kropp!?
 
LYCKA TILL!
 /B
 
 

Det här har jag gjort bra i år!

Dags för en liten lista över framsteg 2012 (ok bara november än men ändå) inom området rensning och ekologiska val. Jag tänkte lista ett urval av positiva förändringar som jag eller vi i vår familj genomfört hemma i år, så vill jag utmana Er att lista era, ok?! =)

1.Rensat igenom hemmet på ett strukturerat sätt, det är på intet sätt klart utan rensningen fortskrider ju hela tiden i och med att ens prioriteringar och en själv ändras, men i samband med flytten i augusti så gick jag igenom i stort sett allt vilket ledde till en flytt med 27 kartonger för en familj på fyra vilket jag tycker är ok.

2. Rensat ut den mesta plasten från köket, vi använder fortfarande matlådor i polypropylen men bara för "transport" till jobbet, värmer inte i dom etc samt någon skärbräda i plast för kyckling. Alla slevar, burkar, bunkar, etc är utbytt.

3. Inköpt tygpåsar för handling

4. Barnen använder bara nappflaskor i glas, vid aktiviteter/utflykter har vi flaskor i rostfritt stål.

5. Använder bara schampo på barnen någon enstaka gång, annars duschar vi dom med vatten bara.

6. Köper större delen kläder av ekologisk bomull och ok färger, inga plasttryck etc.

7. Rensat ut plastleksakerna, nu är det bara Duplot och några fåtal saker kvar i plast.

8. Väljer ekologiska matvaror i affären i stor utsträckning. Kaffe, mjölk, frukt, potatis, grönsaker, mjöl, ketchup, russin är exempel på matvaror som vi alltid köper ekologiskt nuförtiden, vi försöker även anamma detta tänk på köttvaror etc, köper lokalproducerat etc.

9. Köper hygienprodukter med så kort produktlista som möjligt, undviker parabener, mineraloljor etc.

10. När jag köpte nya mattor valde jag trasmatta av bomull i köket, och en härlig ull-matta i vardagsrummet. Inga plastmattor under små barnfötter.

11. Plockat fram "gamla" kläder ur lådor för att ha dom framme och ge dom en ny chans. Används dom då ändå inte, åker de till second hand.

12. Överhuvudtaget har vi skänkt vidare det allra mesta av det som rensats, för att skapa goda kretslopp och inte belasta miljön.

13. Städar med såpa, funkar till att rengöra allt med nästan =) Har ett starkare medel till toan, men det är åtminstone miljömärkt iaf.

Nu vill jag höra era rensnings- och miljömässiga framsteg, även inom andra områden om ni har lust! Låt oss boosta och peppa varandra!! =)

/A

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0