Två plus två = 0

Var och lämnade två tunga kassar med prylar till SecondHand-affären.Två kassar åkte vi med till Återvinningen. Dessa fyra kassar upptog en kort (men dock..)tid  plats i vårt förråd  i källaren. Nu när det inte längre finns där så har vi fått så stort så stort!
Tro inte att jag slår mig till ro för det!
Nej överallt lurar prylar i lådor och skåp, i gamla flyttkartonger, korgar, ryggsäckar och ibland...resväskor.I tvättkorgen...i städskåp, i klädkammare och överskåp.
Kampen fortsätter...Hoppas kunna inspirera så småningom...
 
/B

Läst

Har läst "Konsumera mera - dyrköpt lycka" som ges ut av forskningsrådet Formas. Den är upplagd på så sätt att ett antal forskare skriver om olika aspekter av konsumtion. Den är lättläst, varvar miljöaspekter kring konsumtion, de psykologiska mekanismer som får oss att vilja handla, samt en hel del annat. Boken är lite spretig men ger en kortfattad introduktion kring olika delar av konsumtion, kompletterad med hänvisningar till ytterligare information.

Någon av Er som läst den och har synpunkter?

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0