Minimalistiska badrumstips

Badrum kan ha en tendens att bli avstjälpningsplats för idel krämer, mediciner, och andra toalettartiklar, med halvöppna förpackningar som blir sådär "fettigt dammiga" vilket gör det svårstädat, samtidigt som ett fräscht och lättstädat badrum är A och O, med tanke på att det är en plats för rening. Här hemma städar vi badrummet ordentligt en gång i veckan, och naturligtvis ytterligare insatser om det behövs. Mina bästa tips för ett minimalistiskt och lättstädat badrum:
 
* Använd ETT schampo, ETT balsam och EN duschcreme. Vi använder Urtekrams Nordic Birch serie, då den är mild och ekologisk kan samtliga familjemedlemmar använda detta.
 
* Samma princip med krämer, har tidigare haft särskild ansiktskräm och fuktkräm, använder nu samma Miniderm som barnen, har upptäckt att min hy faktiskt mår mycket bättre av den, svider inte.
 
* Fåtal städattiraljer, städar i stort sett allt med såpa, kompletterar med diskmedel vid behov, t.ex till fönster. Har en särskild toalettrengöring som sjunger på sista versen, när den är slut kommer jag inte att köpa någon ny. Såpa och diskmedel samt bikarbonat vid behov - mer behövs inte för rengöring av husets samtliga områden. 
 
* I skåpet under badrummet har vi bara toalettpapper och tvättlappar till barnen, lätt och överskådligt. Undvik att fylla detta skåp med "toa-litteratur" som snabbt blir ganska sunkig, 
 
* Undvik att plocka på sig miniförpackningar från hotell - alternativt ställ fram dom direkt så de används- står de i ett skåp så kommer de garanterat bli kvar där. Själv undviker jag dylika då de oftast är parfymerade och oekologiska.
 
* Vi kör på två tvättkorgar, en för 40-tvätt och en för 60-tvätt, vilket gör hanteringen snabb då man inte behöver sortera på samma sätt, förutom vissa ljusa plagg. Tycker också det känns fräschare att inte blanda underkläder med t.ex. tröjor och byxor.
 
* Vi har klinkers med golvvärme, så behov finns inte riktigt för en badrumsmatta, vi har ej heller sopkorg eller toaborste ståendes på golvet, vilket gör det lättare att moppa/skura. Vi använder köks-diskborsten istället för toaborste (som sen självklart kastas) då toaborste i ställ tenderar att bli väldigt ohygieniskt (en liten pöl längst ner - uähh =) så blir det samtidigt rotation på diskborstarna i köket. Kanske inte det mest miljövänliga, men har inte hittat nåt bättre sätt - har ni?
 
Fyll gärna på med Era bästa tips!
 
Trevlig helg!
 
/A
Eva
2014-06-13 @ 10:01:25

Man kan ha en matsked bikarbonat i toaborstskålen och se till att låta borsten rinna av ordentligt i toaletten innan man ställer tillbaka den i skålen. Jag har aldrig någon direkt pöl där och borsten håller sig fräschare. Någon gång emellanåt ser jag till att borsten i skålen täcks helt av bikarbonatvatten och får stå så över natten.Sedan häller jag ut vattnet i toaletten och borsten är genast ännu fräschare. Byter därför borste ytterst sällan.

Angående krämer...använder enbart ekologisk kallpressad kokosolja. Bra till ansiktet, after sun, innan man rakar benen med vanlig hyvel. Blandad med bikarbonat är den lätt att ha i små burkar och använda som deodorant. Fungerar utmärkt och huden under armarna har blivit mjuk och len. Kokosoljan blandad med strösocker är bra kroppsscrub i duschen.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0