Nu ska det märkas!

Inget svammel! Nu ska det rensas! Minst 100 "prylar" - eftersom jag inte har rensat på så lång tid! Häromdagen åkte 15 delar ut...till "Kupan" alltså. Idag: 4 gardinlängder 1 skaljacka 1 virkad löpare (alldeles nyvirkad men färgen gråbrun är så dyster att jag inte står ut!) 3 böcker 1 pocket 2 tygstuvar (kräver, kräver, kräver: - Gör något av detta nu då - var lite kreativ vetja!) 1 skinnväska, gångstavar (modefluga...passade aldrig mig...inte heller maken...kanske någon annan...) =15 delar =30 delar på några dagar... Så ska jag snart ta några trista resårlakan plus några toppar mm och lägga i en tygåtervinningspåse och lämna in till H&M...
Hoppas att jag får några "med mig"! :) /B

Vår-rensning!

1 stor resväska 4 ölglas 1 ytterkruka 1 kudde 1 barnmadrass 6 boulekulor 1 pocket (har samlat på mig en del pockets och böcker som vid en närmare granskning inte hörde hemma hos mig...) 15 "delar" m a o. Propert ska det bli i förrådet...mer lättstädat in da house! UTMANAR ALLA vår-rensare, hel- och halvminimalister (Lilie?) - bloggläsare överhuvudtaget ...att maila och berätta om sin upprensning av prylar som bara irriterar, tar tid och plats! /B
Bilden: Strykjärn som användes professionellt anno dazumal...(apropå förrförra inlägget och B:s intresse för strykning och hur man kan få det mer hanterbart...)

Vårkänslor och stilfunderingar

Lite efter årstidens växlingar - är tempot ibland på vår blogg. Nu när våren har gjort sitt intåg med full fart här i södra Sverige och solljuset avslöjar allt damm, är både rens-suget och städ-suget på topp. Garderoberna har fått sig en genomgång, mannen har rensat ut ett gäng linnen som får gå till second hand. Själv försöker jag få till en mer enhetlig välplanerad garderob - utan att köpa en massa nytt. Har haft svårt att definiera vilken stil jag egentligen gillar - men svaret är ju egentligen självklart - den enkla! Gillar enkla slimmade svarta stretchjeans, skaljacka och sneakers. Enfärgade tröjor, snyggt skurna klänningar men med ett enkelt snitt. Använder i stort sett aldrig smycken, men isåfall är det enkelt vitt guld, läderarmband med mera. Upplever ibland att min stil är lite tråkig, och kan snegla på välplanerade outfits med skira blusar, kostymbyxor och höga klackar - men det är inte jag! Skönt att ha kommit en bit på vägen i sina tankar. Jag lämnar in påsar med kläder och tyger på H&M - smidigt då man kan lämna in defekta plagg och även kökstextil. Är det hela och rena kläder får de gå till behövande.

Har Ni hittat eran klädstil, hur kom ni fram till detta?

/A

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0