Rensa - inte bara slänga, sälja, ge bort!

Häromdagen fick jag ett il och tänkte nu ska banne mig "allt" vara på sin plats!Sysaker fick krypa ner i asken avsedd för dylikt, kvarstannade julsaker (!) ner till förrådet.

Ja jag minns inte allt - men nog blev det några turer...

Sedan finns det ju andra alternativ att få sitt hem, sin vardag, sin tillvaro - lättare.

1. Böcker tillbaka till biblioteket.
2. Pengar från utlandsresor inväxlas på Forex.
3. Mediciner som inte används/är för gamla lämnas till apoteket.
4. Liggande batterier - till närmaste "Batte".
5. Pantburkar...


Har du t ex länge tänkt skura ur sopsorteringskärlen under diskbänken? Gör det n-u så slipper det plåga dig mer.
En mindre rolig detalj kanske men det känns så fräscht att trä på nya plastpåsar när dessa bunkar är rengjorda.Riv inte av en (1) utan låt gärna några fler bli med - lätt att försiktigt riva av när påsen är full. Då finns de redan på plats och allt går geschwint!

Köp flera soppåse-rullar när de är på extrapris. Mycket billigare och ffa mer naturvänligt!

Avslutar med ett annorlunda spartips: det är ju så inne att "slå-ihop" saker för att göra det mer ekonomiskt bärande (eller nå´t jag är inte bra på sådant...). Häromdagen såg jag denna sammanslagning av jul och påsk!? Iofs kanske alls inget nytt eftersom "julen varar in till påska"... :-)Pst! Själva dekoreringen måste fall oss "rensare" i smaken. Granen står som enda representant för julen.Påsken - ett par kulörta fjädrar.

 

/B
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0