Förrådet

 
Läser en betraktelse om livet -  av Lena Andersson. Där talar Andersson mycket att man inte är densamma nu som man var ...Det där har jag känt ganska många gånger i livet speciellt när jag plockar bland mina prylar.Visst kan jag stundom drabbas av nostalgi men för det mesta är det ändå lätt att göra sig av med saker som inte betyder mer än att man reagerar för dem en kort minut men inte mer. Livet ska levas NU tänker jag och fungera i vardagen. Det ska finnas luft! Man ska göra nya saker!
 
För mig i alla fall betyder samlande och proppfulla lådor och skåp - stagnation!
 
Jag vill absolut inte ha de kläder som jag en gång lagt bort. Inte heller prydnadssaker som jag bestämt inte har någon plats i lägenheten mer.
 
Min blick är därför extra vaksam när jag tittar in i förrådet nu på morgon. Maken ska åka och tanka bilen och tar därför med sig ett gäng grovsopor som vi förvarat där en kort tid. Genast lite mer space i det moderna (läs pyttelilla!) förrådet.Pressar in lite saker i hyllan som vi monterat för en tid sedan - för att det inte ska finnas några onödiga saker på golvet.
Hyllan kom inte till för förvaring - jo men inte för att den hade ökat. Nej bara för at få se så mycket golvyta som möjligt.
Slänger lite tygbitar som jag för längesedan tappar intresse för. Tar reda på ett par skor som ska till RK. Dit ska även en blomkruka och lite mer saker.Plockar även ihop lite trasiga hushållsartiklar man inte kan slänga i grovsoporna utan som man måste föra till återvinning. Bestämmer dag för detta, det ska bli på onsdag!
 
Är fortfarande inte riktigt nöjd. Anser att förrådet ska vara överskådligt, prydligt uppmärkt det som inte syns och lätt att "röra sig i". Det är det fortfarande inte!
 
Nå men det känns hoppfullt...jag ska ta det under luppen. Sporren är att jag ska fotografera det när jag är nöjd och lägga ut det här i bloggen - om någon vill titta och kanske inspireras!?/B
 
 
 
 
 
 

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0