Absolut helt frivillig enkelhet...

Vi är alltså två som skriver den här bloggen, A samt B. Båda drivs vi av en strävan att att "förenkla" våra liv. Att slippa bära på, flytta på, trängas med - upplåta yta till onödiga prylar, kläder, böcker mm. Med på köpet kommer att man så småningom skärskådar alla ev saker som ska inköpas. "Behöver jag verkligen den här prydnaden.."? "Har jag inte redan byxor, tröjor, klänningar som jag kunde använda oftare..?"
 
Det roliga är att man får "svar direkt" när man röjt undan. Omgående får man känslan av frihet och rymd! Värsta kicken skulle jag vilja säga!
 
Ibland när jag t ex saknat en liten gratängform (ni som scrollar tillbaka till bloggens början kan se att jag hade sju stycken...) kan jag tänka...-Nä jag gör en tredubbel sats och fryser in istället - på det sättet gör jag mig själv en tjänst. Det finns mat eller efterrätt till ett senare tillfälle och man sparar kanske både tid och pengar!?
 
Ofta hör jag människor gruva sig för att flytta eftersom de har samlat på sig så mycket. Det kan t o m vara så att de har lådor stående som de inte har rört sedan tidigare flytt för ett tiotal år sedan (!).
 
Själv är jag alldeles för nyfiken för att låta någon endaste liten låda stå orörd!
 
Sedan tänker jag på den kloka författarinnan Lena Andersson som jag skrivit om i tidigare inlägg som säger typ: Jag är inte samma människa som jag var då!
 
Saker som jag jag (B) tyckte betydde något förr kanske jag gärna skickar till Röda Korset, säljer eller slänger vid nästa påseende.
 
Nu ska jag gå ut på stan...Blir jag sugen på att köpa något så får det "tumla runt" i tanken ett tag - innan jag bestämmer att det får följa med hem.
 
På eftermiddagen ska jag gå igenom ett skåp och se om det är något jag kan ordna en bättre förvaring för eller något jag kan göra mig av med.
 
Skåpet är redan ganska tomt...Men...saker har hänt sedan jag tittade in sist och det finns säkert att göra. 
Julklappar som köps in i förväg kan läggas in på lediga hyllor och blir sålunda inget  förvaringsproblem. Skrymmande leksaker som nu säljs till mycket bättre pris än före jul kanske - kan lätt få plats och man riskerar inte att de blir lagringsskadade p g a att de trängs med andra saker som man måste ta fram eller sätta tillbaka då och då...
 
Ja det finns mycket att göra...även för oss som rensat i många år...Det som gör arbetet lätt är ju att det är så ROLIGT att få se resultat direkt! Börja idag kära du. Ta det i små portioner om det är mycket. Men ge inte upp det kommer att lätta allt eftersom!
 
Hör gärna av er om er framsteg! Lycka till!/B

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0