UT

med det bara!
 
* Lilla (nåja) hyllan (skänkes bort)
* STOR TUNG BOK  (R K)
* 2 frottémattor att stiga på när man badat. Nya och fina men mest i vägen    (R K)
* VHS-band - oöppnat
* Barn-DVD
 
Lite kläder åker ut i förrådet. nog så trånga. Måste få betänketid - viktnedgång annars åker de vidare.
Viktnedgång vore av godo inte bara för klädernas skull...
 
Nyss varit iväg med ett stort lass sorteringssopor. Finns tyvärr inte här där vi bor men inte alls långt att åka heller. Jag är mycket tacksam att få dumpa mitt skräp och att någon tar hand om det sedan.
 
Funderar varje gång hur man skulle kunna minska antalet "sopor". 
 
Mjölkförpackningar - försöka dricka kranvatten istället
Termoljusbehållare i aluminium - köpa blockljus...
 
Reklamutskick är närmast noll.Förutom NEJ TACK - INGEN REKLAM har jag mailat till ALLA som skickat adresserad reklam till oss. 
  Det är så lugnt och skönt och inga papper som man måste bära till miljöstationen...
 
Kampen...utvecklingen...fortsätter
 
Fortsatt trevlig helg!
/B
x-handarbete-pyssel
2012-12-30 @ 08:17:54
URL: http://x-handarbete-pyssel.blogspot.se

JA! UT med det bara!!!
Viktnedgång... För mig fungerar LCHF bäst. Att dra ner på kolhydrater (bröd, pasta, ris, potatis) och öka fettmängden! Finns så många goda recept, själv har jag fallit för Anna Hallens kokböcker. Hon har även en hemsida där man kan läsa mycket. Jag tycker hon skriver lättförståligt, lättläst. Ja, ett tips bara.
Ja, mjölken sägs det ju oftare nuförtiden att vi INTE ska dricka... att den lakar ur kroppen på viktiga saker och det är därför vi har så hög benskörhet i Sverige... ?! Så vattnet är kanske bättre både ur hälsosynpunkt och för miljön.
Det jag tycker är trist är att genom att köpa ekologiskt så bidrar man till mer sopor hemma - oftast är det ju extra inpackat i plast och kartong, men jag läste även något om bananer - eko och fairtrade-bananerna är plastade när vi köper dem, men det används inte mer plast till dem än till de oplastade bananerna, även de måste vara plastade under transport för hållbarheten, eller nåt...?! Ja, hur man än vrider och vänder sig... ;)
Ja, köpa blockljus och samla resterna som blir över när man bränt dem och sedan gjuter man nya ljus! (i mjölkkartongerna kanske, om man inte slutat dricka mjölk ;)
Trevlig nyårshelg önskar jag er!

Svar: Hej! Jag blir nog tvungen prova LCHF! Tack för tipset ska genast kolla in Anna Hallen.Jag har blivit lite intresserad av havredyck...OATLY - har du provat den istället för mjölk..?Ja det är inte lätt detta med den ekologiska maten heller. Men vi försöker väl göra vårt bästa...Jo blockljus får det bli och försöka (fasen vad jag skriver försöka...SKA eller JAG KAN ska det stå; annars får hjärnan kontraorder!) gjuta nya ljus. Önskar dig ett GOTT SLUT och sedan en fantastisk nyårshelg!!!
/B
mindreprylar.blogg.se

Sanna
2013-01-01 @ 21:55:24
URL: http://krimskramsan.bloggplatsen.se/

Åhh va du är duktig..jag ligger fortfarande i startgroparna.. Men rensar för fullt här hemma..återvinner..skall odla mer egen mat i sommar (har äntligen blivit med trädgård igen..)..funderar på höns till husbehov..mm..
Blir så grymt inspirerad utav att kika in här hos dig..tack för det.. <3

Kram och så önskar jag dig en god fortsättning på det nya året! =)

Sanna

Svar: MEN SÅ ROLIGT att jag/vi kan inspirera! Det här med att rensa - det gör så gott så man vill bara rensa mer..! Ja du ser ju...Önskar dig ett fortsatt gott år också!
mindreprylar.blogg.se

Sanna
2013-01-03 @ 19:33:20
URL: http://krimskramsan.bloggplatsen.se/

SV: Ja jag gick förbi en "massa" pryttlar som jag annars lätt hade stoppat i korgen och köpt..men lapptäcket kunde jag bara inte avstå (..läs motstå..) och då vi saknar en värmande pläd/täcke i soffhörnan så kändes det inte allt för onödigt.. =)

Hoppas du får en toppenfin helg!
Kraaam
Sanna

Matilda
2013-01-09 @ 15:53:29
URL: http://mystiskt.blogspot.com

Blockljus tycks vara i en all evighet, jag borde absolut bli bättre på att plocka fram dem och komma ihåg att tända dem!

jeanette sandelin
2013-01-28 @ 04:07:19
URL: http://jeanettish.blogspot.se

jag köpte röda feta blockljus för halva priset efter jul!
att leva med färre prylar är så tacksamt. man uppskattar de saker man har på ett nytt sätt.
själv skulle jag behöva gå ut med 30 kg tillsammans med soporna ;)
glad ny vecka önskas ☼
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0