Surdegar

Har idag tagit mig an att städa en riktig surdeg i mina ögon - området ovanpå kyl och frys. Vi har extra hög takhöjd i köket, och ovanpå kyl och frys finns två köksskåp och det är alltså ovanpå dessa det bildas ett extra högt utrymme där allehanda jox tenderar att hamna. Vad sägs om tre halvfulla rullar presentpapper, julklappsetiketter, 1 fotokalender, leksaker, pussel, 1 oöppnad påse nachochips!? med mera med mera. Allt panerat i ett tjockt lager damm med inslag av fett. Det mesta åkte i soporna, det som skulle behållas fick omsorgsfullt rengöras. Torkade sedan av ytan, fick använda en pinne med trasa för att nå längst in ;) Men nu är det gjort, och resten av dagen får nog spenderas utomhus, det är ju trots allt strålande solsken. Det är när jag städar och röjer i sådana här områden det verkligen känns varför man inte ska ha en massa prylar - såå tråkigt att rengöra dom! Jag börjar jobba heltid om drygt en vecka, och mannen går på föräldra(ledighet). Vill att hemmet ska vara genomrensat och genomstädat tills dess - så att det ska underlätta för samtliga fem personer i hushållet. Häromdagen drog jag fram spisen och rengjorde där bakom, har gått loss med Dymon och märkte upp krokar och korgar och hyllor. Jag har rensat igenom och städat barnens rum (gör jag iofs regelbundet), sorterat igenom bebisens klädlådor. Organiserat alla spel och pussel, omorganiserat och rensat ut allt köksporslin Storstädat igenom badrummet. Rengjort kyl och skafferi. Åkt med en trasig barnspis och en trasig cykel till återvinningen. Gått igenom mina kläder och rensat ut. Storstädat sopskåpet och märkt upp. Rensat lite i källaren. Det jag har kvar att göra är avfrostning av frysen, några köksskåp som innehåller lite udda-grejer mm. Gå igenom påsen med elektronik. Helst hinna sälja av några bebisrelaterade grejer. Rensa digitala foton och filer. Får se vad som hinns med/prioriteras under kommande vecka.

Har ni rensat i sommar och har ni några surdegs-områden som ni verkligen drar er för att rensa och städa i?


/A
Motsatsen till en surdeg!
Omedvetenellermedvetenkonsumtion
2015-08-22 @ 20:46:07

Wow! Vilket jobb du lagt ner på rensning i sommar! Bra jobbat!
Jag har rensat lite av varje, men den stora surdegen var nog papperen, som jag tog tag i på semestern. Tre dagar tog det. Därefter har jag hittat småhögar, men de har varit lätta att ta sig an nu när grundordningen är fixad!
Sååå skönt! :)

Svar: Härligt att få ordning där, känns ju också som ett viktigt område att faktiskt ha strukturerat, rätt som det är behöver man ju få fram de där viktiga pappren.
mindreprylar.blogg.se

Granntanten
2015-08-22 @ 21:42:17
URL: http://granntanten.wordpress.com

Jag har börjat med KonMari-metoden i sommar och därför: Ja! Jag har rensat! Massor! Det finns fortfarande kvar att plocka ur huset men jag känner skillnad för varje område, det är ljuvligt. Och SÅ mycket lättare att göra rent sen!

Svar: Jag såg en föreläsning med henne på Youtube och kände verkligen igen mig i det där med "spark of joy" det är lite samma som inom feng shui - gör den här prylen/plagget mig glad? Det brukar jag också fråga mig när jag rensar. Men jag kan inte vika kläderna så snyggt som hon gör :) Skönt att du har rensat!
mindreprylar.blogg.se

Marie
2015-08-23 @ 09:25:34
URL: http://petitelife.spotlife.se

Imponerande jobb du lagt ner på rensningen under sommaren! Jag tog tag i en av de där surdegarna tidigare i sommar, skåpet med matlådor och diverse annan småförvaring som jag samlat på mig. In med en till hylla och framförallt ut med alla överflödiga gamla matlådor och andra förvaringspryttlar. Så skönt när det var klart.

Svar: Just matlådor är riktigt trist - håller med, kanske för att de ofta saknas rätt lock och att de snabbt ser ganska ofräscha ut? Alltid skönt att få mer ordning!
mindreprylar.blogg.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0