Nytt år, mindre prylar....eller?

God fortsättning! Håller på att städa hemmet efter julens och nyårets festligheter. Skönt att få bort tomtarna (dock bara två) ljusstakar, julgran m.m. Nu vill vi att våren ska få göra sitt intåg. Med 5 personer i hushållet, varav 3 under 6 års ålder har det ofrånkomligen blivit en hel del nya saker in efter julhelgen. Vi vuxna byter inte julklappar sedan flera år tillbaka, men de äldsta barnen fick nog närmare 15- 20 st var, trots försök att begränsa. Böcker brukar vi rotera några varv och sedan skicka vidare till second hand, men leksaker brukar vara svårare. Platsleksaker är också ett gissel ju större barnen blir, då de vill ha Disney-figurer och liknande. Till små barn är det ju enkelt att köpa trä-leksaker/ekologiskt.
 
Hur gör ni hemma?
 
/A
 
 
 
AktivaDagar
2015-01-03 @ 05:56:52
URL: http://aktivadagar.com

Det var svårt begränsa när barnen var i värsta "plast- och sakåldern" tyckte jag. Dock var jag själv inte lika "minimalistiskt lagd" då heller. Det är lättare nu med större barn. Mina är 12 nu. Dessutom kan man nu prata med dem om sånt som saker, konsumtion, reklam... Och de förstår mer av hur det funkar... Återstår att se hur det går i tonåren...

Svar: Mmm barn generellt verkar vara lite "hoarders" =) funkar ganska bra här när de får välja nåt som de inte leker så mycket med och ge till second hand. Trevlig blogg du har förresten! /A
mindreprylar.blogg.se

AktivaDagar
2015-01-05 @ 11:55:16
URL: http://aktivadagar.com

Tack! Detsamma :) Håller med, barn verkar ha mera av "hoarding-beteendet" i sig. Men det verkar kunna gå över. Mina är 12 nu som sagt. När vi skulle klä granen i år, en liten en som dottern absolut skulle ha (jag hade kunnat vara utan gran), sa hon när vi lagt i ljusslingan och jag frågade om vi skulle klä den klart: "Nej alltså den är klar nu"... :)

Svar: Låter som en riktig minimalist =)
mindreprylar.blogg.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0