Presentation.....

Vi har nu drivit denna blogg i drygt tre år, och det har tillkommit en del nya läsare under årens gång, trots att vi inte uppdaterar så flitigt i perioder. Vi driver ju denna blogg anonymt, men tänkte ändå att det kunde vara läge för en mindre presentation av oss, så ni har nån koll på vem som skriver vad iallafall. Jag, A är i 30-årsåldern och bor i en mindre stad i södra Sverige tillsammans med min man och våra tre barn, som alla är under 6 år. B är i 50-årsåldern och bor tillsammans med sin make i samma stad. Hon har två vuxna barn och fyra barnbarn som hon gärna umgås med. Vi har båda akademisk bakgrund. Förutom familjeliv och att umgås med vänner så är A intresserad av heminredning, ekonomi, resor, bakning, minimalism och astronomi. B är intresserad av heminredning, handarbete, minimalism, musik och att skriva.

Vilka är NI som läser bloggen, berätta gärna lite om er själva i kommentarsfältet!

 
Strandvy från vår vackra stad

Nytt år, mindre prylar....eller?

God fortsättning! Håller på att städa hemmet efter julens och nyårets festligheter. Skönt att få bort tomtarna (dock bara två) ljusstakar, julgran m.m. Nu vill vi att våren ska få göra sitt intåg. Med 5 personer i hushållet, varav 3 under 6 års ålder har det ofrånkomligen blivit en hel del nya saker in efter julhelgen. Vi vuxna byter inte julklappar sedan flera år tillbaka, men de äldsta barnen fick nog närmare 15- 20 st var, trots försök att begränsa. Böcker brukar vi rotera några varv och sedan skicka vidare till second hand, men leksaker brukar vara svårare. Platsleksaker är också ett gissel ju större barnen blir, då de vill ha Disney-figurer och liknande. Till små barn är det ju enkelt att köpa trä-leksaker/ekologiskt.
 
Hur gör ni hemma?
 
/A
 
 
 

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0