Nu har det hänt igen!

FÖRR innan jag kom till insikt...gav jag bort påslakan som kändes omoderna eller blivit lite bleka. Till Second Hand förstås! F-ö-r bleka fick de ju inte vara - de kunde ju inte duga till mattrasor ens! Men kanske mönstren kändes "passé" ...
 
Nu nöter vi ner vårt lilla lager...för vi har aldrig haft någon "upsättning". Påslakan är dyra - speciellt när jag vill köpa kvalité som ju är kostsamt vid inköpstilfället - men billigt i längden!
 
De som kommer från Finlaysson, Borås Wäfveri o s v...blir kanske inte ens bleka men en dag brister "väven"...
 
Nu har det hänt igen!Lägger dock ut ett foto på när det hände förr gången...
 
Nedanstående örngott  (med påslakan till förstås)(inköpt för många år sedan för halva- halva priset - kanske passé redan då :) men alldeles underbart att bäddas ner i....Brast i väven för några månader sedan... 
 
 
 
Visst vill även vi ha vackert och fräscht bäddat - men det känns bra att man "nött upp något" i dessa slit och släng-tider! Ser naturligtvis fram emot att få köpa något alldeles ljuvligt vackert och ekologiskt av bra kvalité. Gärna till halva-halva priset!
 
/B

Spel för de allra minsta...

Tidningar som ändå finns hemma. Ofta innehållande vackra glada bilder. Kanske har du också lite färgade ark för skrivare..?
 
Klipp och klistra (upp bilderna på hårdpapp) eller använd dem bara som de är. Man kan samla bilder i samma färg som spelplanen (arket i en viss färg...) som en sorts "Bingo".Bilderna läggs i en låda och den som tar en bild får förstås inte kika ner i lådan. Kanske har någon som läser någon bättre idé..?
 
När man ledsnat (och barnen så tillåter...) låter man hela "spelet" glida ner i pappersinsamlingen...
 
Billigt och... POPULÄRT (här i alla fall...)
 
/B

Här ska slängas

in en massa inlägg - hade jag tänkt! Fem/dag är det väl egentligen för det som ska kallas blogg...
 
 
Börjar med ett annorlunda BAKRECEPT:
 
När du bakar - kolla vad du har för olika mjölsorter stående...ta några dl och prova dig fram. Finns ju ett bäst-före-datum så bäst är ju att botanisera bland de äldsta.
 
En gången kan det bli si och andra så...Men GOTT är det alltid med hembakt bröd!
Fint med ett överskådligt skafferi också...
 
 
Lycka till!/B
 
 

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0