Nya tider, ny ordning....

 
48.
 
 
 
I mitt barndomshem fanns en liten brev-hållare av trä, den hade två fack och en liten blom(?) dekoration längst fram.
I den placerades aktuella räkningar, vykort och brev från vänner och släkt samt annat läsvärt av mindre format.
Det var till den man gick när man ville kolla hälsningen från moster Signhild eller flygposten från bröder som var till sjöss.
 
Åren har gått. Räkningar betalas via e-faktura eller autogiro - eller så (i vårt fall) omgående så man inte behöver tänka på dem nå mer.
 
Eventuella brev kommer via mailen och de fåtal vykort man föräras - nålas upp på anslagstavlan eller fästs med magnet på kylskåpet.
Det "läsvärda av mindre format" är säkert någon slags påminnelse som t ex tandläkarbesök - och kan antingen noteras som "fästis" på datorn eller skrivas in i Anteckningar i mobilen. På så sätt behöver man inte heller riskera att någon liten knubbig barnhand "behövt lappen" i ett obevakat ögonblick.
 
 
Brevhållaren ovan som lagrat fotopapper (!), en bankdosa (!!!) och en förpackning vita kuvert (C5) (!)  )  - är av betydligt senare datum - men går nu raskt till R K.
 
Ha en fin dag alla!
(Kommer nog åter på ett par timmar. Idag känner jag mig rensnings-STARK, ja helt skoningslös - lycklig och förväntansfull inför den långa flytt som väntar...)
 
 
/B
 
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0