Nybakat I
Dinkelfralla
20 st
5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
1/2 pkt jäst
2 tsk salt
1 msk honung
1 1/2 dl havrekli
11-12 siktat dinkel
+ mjöl till utbakningen
Lös jästen med salt och honung. Tillsätt vatten, mjölk, havrekli och dinkelmjöl. Arbeta snabbt ihop till en lös deg. Strö över ett par matskedar mjöl och jäs under duk ca 1 1/2 timme (eller över natten, men då med kallt degspad).
250 graders ugn
Strö ca 1/2 dl mjöl på bakbordet och stjälp upp degen UTAN att röra ihop den innan. Strö över 1/2 dl mjöl och platta försiktigt ut degen. Knåda inte! Skär med mjölad degskrapa ca 5 remsor av degen. Dela sedan varje remsa i 3-4 bitar.
Lägg över på bakpappersklädda plåtar.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Svalna utan bakduk så brödskorpan blir frasig och fin.