Nybakat I

Dinkelfralla
 
20 st
 
5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
1/2 pkt jäst
2 tsk salt
1 msk honung
1 1/2 dl havrekli
11-12 siktat dinkel
+ mjöl till utbakningen
 
Lös jästen med salt och honung. Tillsätt vatten, mjölk, havrekli och dinkelmjöl. Arbeta snabbt ihop till en lös deg. Strö över ett par matskedar mjöl och jäs under duk ca 1 1/2 timme (eller över natten, men då med kallt degspad).
 
250 graders ugn
 
Strö ca 1/2 dl mjöl på bakbordet och stjälp upp degen UTAN att röra ihop den innan. Strö över 1/2 dl mjöl och platta försiktigt ut degen. Knåda inte! Skär med mjölad degskrapa ca 5 remsor av degen. Dela sedan varje remsa i 3-4 bitar.
 
Lägg över på bakpappersklädda plåtar.
 
Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
 
Svalna utan bakduk så brödskorpan blir frasig och fin.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mindre prylar

Ett enklare liv med upplevelser i centrum, istället för prylar. Att våga gå sin egen väg, och att inte låta sig påverkas av andras åsikter om sig själv. Ett liv med mindre sysslor, där tid frigörs för att ägnas åt dom man älskar och det man älskar. En viktig del i detta är minskad och medveten konsumtion. Det finns ingen billig mat, inga billiga saker. Priset är det samma och betalas av någon, någonstans.

RSS 2.0